Online help

Klik op of link voor het antwoord op een vraag.
Klik op om terug te keren.


Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

EmbleemLogo Merchandise: Emaille medailles

Emaille medailles

EmbleemLogo Merchandise
7631 Ootmarsum

In de buurt De Mors
In de provincie Overijssel (NL)

Emaille medailles zijn te bestellen in verschillende ontwerpen, formaten, kleuren en met verschillende bevestigingen. Wat maakt een emaille medaille anders dan bijvoorbeeld print medailles of plastic medailles? Bij een emaille medaille wordt er een metalen plaat uitgeslagen of gegoten, in de vorm van het door jou aangeleverde ontwerp. Vervolgens worden er lijnen in relif gezet waardoor er een lijntekening ontstaat met verschillende vlakken. Bij zacht emaille worden deze vlakken in de kleuren van het ontwerp ingekleurd met verf. Bij hard emaille wordt dit met een poedercoating gedaan en wordt de medaille in de oven uitgehard tot een zeer krasvast kleuroppervlak. De zacht emaille medailles kunnen ? indien gewenst ? met een epoxylaag coating aangeleverd worden.

Emaille medailles maken doen wij geheel naar jouw ontwerp. Wil je er een prinsenketting van maken? Ook dat is mogelijk. Bel of mail voor meer informatie hierover, of vraag direct jouw medailles aan.

Verschillende soorten emaille medailles bestellen
Je kunt bij ons kiezen uit twee soorten emaille medailles, namelijk:

Zacht emaille medailles: de metalen ?lijntekening? wordt met verf ingekleurd. Voor een krasvast oppervlak is het mogelijk om een epoxylaag aan te laten brengen.
Hard emaille medailles: de metalen ?lijntekening? wordt ingekleurd met een poedercoating en in de oven uitgehard. Zo ontstaat er een krasvast oppervlak.
Meer vragen of uitleg nodig over de twee soorten emaille medailles? Of heb je geen idee welke van de twee het beste past bij jouw ontwerp? Bel of mail ons dan. Wij staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden rondom de emaille medailles of andere merchandise producten!

Prijzen van een emaille medaille laten maken
De prijzen van de emaille medailles zijn sterk afhankelijk van het ontwerp en de afmeting. Pas wanneer wij het aantal medailles, de afmeting, kleuren, bevestiging, eventuele gravure en de complexiteit van het aangeleverde ontwerp weten, kunnen wij een prijsopgave toesturen. Voor een scherpe prijs op maat stuur je een mail naar info@pro-merchandise.nl. Vermeld daarin jouw contactgegevens, de afbeelding(en) of teksten die je wilt gebruiken, het aantal medailles dat je wilt ontvangen, het formaat een omschrijving van jouw idee. Wij komen dan zo snel mogelijk bij je terug met een prijsopgave van de emaille medailles inclusief een voorsteltekening. Direct een aanvraag doen? Dat kan via ons aanvraagformulier.

Je eigen emaille medailles ontwerpen
Het is natuurlijk mogelijk dat jij zelf al over een ontwerp beschikt voor een emaille medaille, die je ons eenvoudig kunt aanleveren via een offerte aanvraag of door ons te mailen. Wij maken dan van jouw ontwerp geheel gratis en vrijblijvend een werktekening met prijsopgave. Heb je wel een idee voor een emaille medaille maar geen eigen ontwerp? Geen probleem, want wij kunnen niet alleen jouw medailles maken maar ook ontwerpen.

Medailles laten ontwerpen
Het ontwerpen van een eigen emaille medaille klinkt erg moeilijk en dat kan het soms ook zijn. Daarom proberen wij het jou zo simpel mogelijk te maken. Neem contact op met Pro-Merchandise door een mail te sturen naar info@pro-merchandise.nl. Leg in deze mail je idee zo duidelijk mogelijk uit. Voeg in de bijlage(n) bestanden, teksten en/of afbeeldingen toe van dingen die je terug wilt zien in het ontwerp. Misschien wil je er een logo in terug zien van jouw bedrijf of vereniging? Alles is mogelijk. Vergeet ook niet om je contactgegevens in de mail achter te laten, evenals het aantal emaille medailles dat je wilt ontvangen, eventuele gravures, de afmeting en de bevestiging. Zo kunnen wij jou een scherpe prijsopgave doen en gaan we aan de slag met jouw ontwerp. Wie weet heb jij binnenkort je eigen emaille medaille laten ontwerpen!

Afmetingen
De afmetingen van emaille medailles zijn vrij te kiezen. Grofweg gezegd zitten de meeste ontwerpen tussen 4x4cm en 12x12cm, met een dikte van 2,5mm. Groter is ook mogelijk, al is het belangrijk dat de medaille natuurlijk niet t zwaar wordt.

Kleuren
Emaille medailles worden als lijntekeningen ingekleurd. Elk vlak dat ontstaat krijgt 1 harde kleur, waardoor kleurverloop en schaduweffecten niet mogelijk zijn. We kunnen emaille medailles maken met 1 kleur, tot wel 20 verschillende kleuren. Het aantal kleuren heeft wel invloed op de prijs van de medailles.

Kleuren selecteren wee altijd aan de hand van de PMS-kleurenkaart. Belangrijk: wij refereren slechts naar de PMS-kleuren en zullen bij benadering de juiste kleur zoeken. Een 100% overeenkomst met PMS is niet mogelijk. Ook dien je er rekening mee te houden dat het werkelijke resultaat afwijkt van de kleuren zoals je die op jouw beeldscherm ziet. dit i.v.m. beeldscherm kwaliteit en -instellingen, n het feit dat onze emaille lakken glanzend zijn.

Metaalkleuren van de emaille medailles
Emaille medailles zijn leverbaar in verschillende metaalkleuren met verschillende afwerkingen zoals glans, mat of antiek. Welke metaalkleuren er allemaal mogelijk zijn kun je hier bekijken.

Bevestiging
Standaard worden de bevestigingen van de medailles circa 80 cm lang. Zo hangen ze bij de meeste mensen vlak onder de borst. Langer of korter kan altijd als speciale aanvraag. De medailles zijn standaard met 3 soorten bevestigingsmaterialen te leveren:

Schakelkettingen (meestal in de basiskleur van de medaille)
Linten (1, 2, of 3-kleurig,of voorzien van full colour all-over opdruk)
Koord (1 of 2 kleuren)
4x2cm borstlinten met speld
Maar ook korte halskettingen of kogelkettingen behoren tot de opties
Gravures voor emaille medailles
Medailles kunnen standaard worden voorzien van een asergravure, of een tekst in diepliggend of opliggend metaal. Indien je unieke gravures wenst, adviseren we je voor een lasergravure te kiezen. Dit kunnen wij tegen zr scherpe prijzen voorzien. Als het om retournerende teksten of logos gaat (logo's, editienummers, evenementnaam, datum etc.) dan adviseren we een diepliggende- of opliggende tekst, welke direct in de stans- of gietmal wordt verwerkt. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Bestel eenvoudig jouw emaille medailles bij Pro-Merchandise
Een emaille medaille naar eigen ontwerp bestellen is erg eenvoudig bij Pro-Merchandise. Wij helpen je bij het ontwerpen van de medailles en proberen al jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Benieuwd naar de prijzen of wil je graag een offerte aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wie weet bent jij binnenkort voorzien van emaille medailles met eigen ontwerp!

Verpakking van jouw medailles
Emaille medailles van Pro-Merchandise worden altijd standaard per stuk verpakt zodat de medailles schoon en onbeschadigd bij jou aankomen. De medailles worden aangeleverd per circa 25-50 stuks in grote zakken. Enkel op speciale aanvraag leveren wij de emaille medailles in afwijkende verpakkingen.

Levertijden van emaille medailles
Na goedkeuring van de werktekening worden de medailles gemiddeld zo?n 4 weken na bestelling geleverd. Snellere levering nodig? In overleg is het vaak mogelijk om een snellere levering te krijgen. Bestel nu jouw emaille medaille!

Mogelijkheden


Betalingsmogelijkheden

 • Vooraf overboeken
 • Betalen bij levering (contant, pin of creditcard)
 • Achteraf overboeken

Afspraak/uitvoering

 • Op lokatie klant
 • Op lokatie aanbieder:
  7631 Ootmarsum

Voordelen

  • Zacht emaille: met verf ingekleurd, krasvaste epoxylaag mogelijk.
  • Hard emaille: inkleuring met poedercoating en in oven uitgehard.
  • Eigen ontwerp, veel formaten en kleuren mogelijk

Kenmerken

Producten - medailles en sportprijzen
 • Emaille medailles

Bevestigen - overig
 • Om nek hangen

Wijze van bevestigen
 • Omhangen

Prijsinfo
 • Laagste prijsgarantie